HUN

HulladékRadar alkalmazás – Általános felhasználási feltételek

 

 1. A szabályzat célja 

Jelen dokumentum célja, hogy rögzítse a HulladékRadar Android, illetve iOS alapú mobil eszközökön elérhető mobilalkalmazás használatának feltételeit. 

 

 1. Személyes adatok kezelése 

Felhívjuk a figyelmét, hogy az Általános adatvédelmi rendelet (GDPR) előírásainak való megfelelés miatt az alkalmazás használatát 16. életévet betöltött felhasználók számára biztosítjuk. 

 

Az alkalmazás letöltését követően, a regisztráció során Ön hozzájárulását adja, hogy az Energiaügyi Minisztérium, mint Adatkezelő 

 • az Ön által a mobilalkalmazáson keresztül megadott, valamint a mobilalkalmazás funkcióinak működéséhez elengedhetetlenül szükséges személyes adatait kezeli és tárolja a vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban részletezettek szerint. 

 

Az Energiaügyi Minisztérium (a továbbiakban: EM) a mobilapplikáció működtetése során a következő adatait kezeli: 

 • becenév
 • e-mail cím
 • regisztráció ideje
 • regisztráció állapota
 • bejelentéseivel kapcsolatos adatok

 

 Az alkalmazás a mobiltelefon alábbi funkcióihoz fér hozzá, amennyiben a felhasználó engedélyezi azokat: 

 • helyadatok, 
 • kamera

 

A helyadatok, valamint a készülék kamerájához való hozzáférés kizárólag a bejelentéshez kép és GPS koordináta csatolásának biztosítása érdekében történik, nem általános hozzáférést jelent. 

 

A mobilalkalmazás felhasználója az applikáció Regisztráció törlése funkciójával kezdeményezheti regisztrációjának törlését. Amennyiben regisztrációjához még bejelentés nem tartozik, töröljük a regisztrációt. Amennyiben regisztrációjához már tartozik bejelentés a felhasználó személyes adatai anonimizálásra, azaz visszafordíthatatlanul törlésre kerülnek. (Anonimizálással az eredeti regisztrációhoz tartozó bejelentések egy anonim regisztrációhoz kerülnek átkötésre).

 

Az alkalmazás használatával Ön tudomásul veszi, hogy amennyiben a mobilalkalmazás használata során Ön harmadik személy bármely személyes adatát (képmás, egyéb személyes adat) rögzíti, az adat kezeléséhez és az EM részére történő átadásához szükséges hozzájárulás beszerzése az Ön felelőssége.

Az adatok kezelője: EM, az adatok feldolgozója: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (a továbbiakban: KIFÜ). 

 

Személyes adatai kezelésével összefüggésben felmerülő kérdéseivel mind az adatkezelőhöz (EM), mind az adatfeldolgozóhoz (KIFÜ) bizalommal fordulhat. 

 

 1. Reklamáció, kapcsolattartás

Amennyiben bármilyen kérdése, esetleg panasza merül fel a HulladékRadar applikációval kapcsolatban jelzését a 1818 telefonszámon, valamint a 1818@1818.hu e-mail címen fogadjuk. 

A különböző megkeresésekre a 1818 kormányzati ügyfélvonalon keresztül a KIFÜ, vagy az EM munkatársai adnak választ a felhasználóknak. 

 

 1. Regisztráció 

A HulladékRadar alkalmazás által nyújtott szolgáltatások kizárólag azok számára elérhetők, akik regisztrálnak a szükséges adatok megadásával. 

A HulladékRadar regisztrált felhasználói esetén az alábbi adatokat rögzítik: 

 • becenév, 
 • e-mail cím, 
 • regisztráció ideje,
 • regisztráció állapota,
 • bejelentéseivel kapcsolatos adatok.

 

 1. Regisztráció törlése 

A hozzájárulás törlésével a regisztráció is törlésre kerül. A Regisztráció törlése eredményeképpen a személyes adatok törlésre kerülnek. Amennyiben már van bejelentés az adott felhasználó részéről, a személyes adatai anonimizálásra kerülnek, de a bejelentések ügyintézésének folyamatát ez nem zárja le, csak nem lesz az adott felhasználó személyéhez köthető. 

 

 1. Kijelentkezés az alkalmazásból, vagy az alkalmazás törlése a készülékről 

Az alkalmazásból való kijelentkezés, vagy az alkalmazás törlése esetén a regisztráció nem kerül automatikusan törlésre. Ez esetben azonban a frissítések és üzenetek nem érkeznek meg automatikusan az alkalmazáshoz, ezek a következő regisztrációhoz tartozó belépés esetén jelennek meg. 

 

 1. Bejelentés tartalma 

Az alkalmazás használatával Ön tudomásul veszi, hogy: 

 • az Ön által közzé- vagy elérhetővé tett tartalomért, ideértve a tartalom által esetlegesen okozott mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kárért az Energiaügyi Minisztérium nem tartozik felelősséggel, 
 • a bejelentéshez kapcsolt fényképen és szabadszöveges mezőben jogellenes tartalom nem helyezhető el, 
 • az EM fenntartja jogát bármely regisztrált felhasználó kitiltására, vagy tartalom, információ törlésére, amelyet saját értelmezése szerint kifogásolhatónak talál vagy bármilyen jogszabályba ütköző tartalmat hordoz. 

 

 1. Regisztráció tiltása 

A mobilalkalmazás felhasználója (a felhasználó regisztrációja) indokolt esetben (illetéktelen képek, üzenetek küldése esetén) tiltásra kerülhet. Tiltással a felhasználó e-mail címe kerül tiltásra. Amennyiben a felhasználó regisztrációja valamilyen oknál fogva tiltásra kerül, az applikációban a bejelentés küldése során hibaüzenetet kap: „Regisztrációja tiltásra került, bővebb felvilágosítást a megadott telefonszámon, vagy e-mail címen kaphat!”. 

Amennyiben a felhasználó kitiltásra került bővebb felvilágosítást kérhet a 1818 telefonszámon, valamint a 1818@1818.hu e-mail címen. 

A tiltással kapcsolatban a Felhasználó semmiféle kártérítési igénnyel vagy jogorvoslati kérelemmel nem élhet. 

 

 1. Frissítések 

A szoftverfrissítések célja, hogy a HulladékRadar mobilalkalmazást bővítsék, javítsák és továbbfejlesszék, illetve, hogy Önt az új szolgáltatásokról, funkciókról tájékoztassák. Az applikáció használatával hozzájárul, hogy ilyen frissítéseket kapjon, illetve tudomásul veszi, hogy a módosítások végrehajtása annak elérhetőségét érintheti.

 

 
 
 
 
Kapcsolat | ÁSZF | Adatvédelem
2020 © HulladékRadar